3i

3i

EN

Maszkulin és feminin

Női és férfi nem ugyan azok mint a feminin és maszkulin. Ezek (önmagukban hiányos) megjelenési egységei annak az életnek, amit ezek egysége ad ki és amit a házasság szimbolizál. Munka, az építkezés és ezen keresztül a tér maszkulin minőség. A töltődés és pihenés, rekreáció feminin jelenség…

A feminin kerek, a femininnek az élet adáshoz és rekreációhoz van köze. Ő a Hold a maga ciklusaival, akiknek a hasa nő (teliholdig) és elfogy a (szülés után).

Petrovics Sándor - ILM - Maszkulin és feminin

Feminin a változó, a körkörös, a természethez hasonlóan megújuló, az évszakokhoz hasonlóan önmagába visszatérő idő. Tehát a feminin az időhöz, és annak ciklikusságához kapcsolódik. Nem véletlen, hogy az óráink klasszikusan mind köralakúak.

Ő a termőtalaj és ő az árvíz. Amikor a petesejt nem találkozik a hímivarsejttel, a bibliai árvizhez hasonlóan a nő teste kimossa az élet bölcsőjét, hogy a következő hónapban megújítsa azt. A bibliai teremtéstörténetben pusztán a nő életre hívása is a pihenéshez, a nyugalomhoz kötődik, ahogy a férfi álmában lép életbe. A sorrend nem jelent alárendeltséget. Azt fejezi ki, hogy a teremtés munkáját – hogy a neveket adva elválasszuk egymástól a dolgokat, (ld nevezéktan) akkor lehet fenntarthatóan és hosszútávon végezni, ha a munkát pihenés teszi egésszé.

Férfi a mag. Az égi, a távoli és megfoghatatlan információ, a törvény. Nő a talaj, a közeli és kézzelfogható potenciál, valamint a kegyelem. Csak ez a kettő a feminin és a maszkulin egymástól kiegészülve eredményezhet méltóságos életet.