3i

3i

EN

Paradicsom

Az Ilan Lev kezelés egy holisztikus megközelítése az embernek, aki egyszerre hordozza magában a racionálisat és az irracionálisat, láthatót és a láthatatlant, az objektívet és a szubjektívet.

 

Petrovics Sándor - Paradicsom

 

A bibliai Paradicsom szó annyit jelent perzsául, hogy öntözött kert. Egy olyan idilli hely, ahol a természet vadsága és a mesterséges emberi rend egyensúlyban volt. A Paradicsom egy metahely, vagyis a valóság egyszerre több szintjén is értelmezhető fogalom. Földrajzilag leírható, folyókkal körülvett terület; az ember fejlődéstörténete szempontjából a tudat nélküli állapot, ahol sem a felelősség, sem az elmúlás terhének gondolata nem volt még; de ugyanígy egyedfejlődésünkben paradicsomot jelent az anyai méh a kisbaba számára.

Az Ilan Lev kezelések bepillantások az teremtés történetbeli arkangyal lángpallosa mögé, hogy találkozhassunk a racionálisan nem is tudott, rég elfeledett, vagy magunk elől is eltitkolt részeinkkel. Ahogy az elfeledett, nem tudatos dolgok is hatással vannak ránk, titkok előbb hatással vannak ránk, aztán pedig kitudódnak, a kezelések segítenek találkozni magunkkal és ami valójában velünk történt, hogy újra „meztelenül és szégyen nélkül” tudjunk a kertben megállni és ránézni a lecsupaszított fára, amit egyesek gyógyulásnak hívnak.